Sari la conținut

5 sfaturi ca sa treci cu bine peste colicile bebelusului

Colicile copilului te fac sa fii langa el in permanenta si sa suferi alaturi de el la fiecare planset. Dar ai nevoie si tu de relaxare si de calm. Iata cateva metode care te vor ajuta sa treci cu bine de etapa colicilor bebelusului:

Realizeaza faptul ca nu este vina ta

Deseori nu iti poti da seama care este cauza strigatelor copilului. Nu trebuie sa simti ca e vina ta daca bebelusul plange mult, nici nu esti nevoita sa il opresti din plans. Plansetele cauzate de colici nu iti strapung numai inima, ci este posibil sa iti apese butoanele care iti declanseaza furia. Daca plansetele din ce in ce mai puternice ale copilului devin prea mult pentru tine, da copilul altei persoane sau pune-l jos in conditii de siguranta si iesi din camera pana cand iti trec sentimentele de furie. Nu lua personal plansetele  copilului. Treaba ta este sa creezi un mediu favorabil in care sa diminuezi nevoia copilului de a plange, sa ii oferi bratele care sa il relaxeze si sa il faca sa se simta in siguranta,  astfel incat sa nu planga singur si sa faci cat de multa munca de detectiv poti ca sa iti dai seama de ce copilul plange si cum te poate ajuta. Restul depinde numai de el.

Daca nu iti place, schimba

Daca incepe ca stilul tau de crestere a copilului sa nu iti mai placa si simti ca nu il ajuti nicicum pe copil, ia acest lucru ca pe un semnal care iti spune ca trebuie sa faci unele modificari. Cheia pentru a supravietui copilului cu colici este sa continui sa lucrezi pana cand vei gasi un stil parental care satisface nevoile infantile, dar, in acelasi timp, iti satisface si nevoile tale si nu iti depaseste capacitatea ta de ingrijire a copilului. Da, trebuie sa dai mai mult din tine, dar nu pana cand nu mai rezisti! Cere ajutor pentru treburile casnice care iti dreneaza energia. Uneori este necesar sa dai copilul in grja altcuiva care are experienta si sa faci ceva doar pentru tine.

Cere ajutor

Persoana care a participat la conceptia copilului trebuie sa aiba si ea, la randul sau, grija de bebelusul cu colici. Multe mame sunt mirate de cat de usor reuseste tatal sa linisteasca un copil, desi nu face nimic diferit fata de ce ai facut tu. Secretul este ca el este mai relaxat si asta se transmite si bebeluslului. Asa ca inmaneaza pretiosul bebelus tatalui si du-te sa faci o baie fierbinte.

Planuieste dinainte

Diminetile sunt de obicei mai relaxate pentru copii cu colici si parintii lor odihniti, insa seara este momentul in care colicile isi fac in forta intrarea.

Citeste si cum sa calmezi colicile bebelusului.

Happy hour: Din motive necunoscute, multi copii cu colici incep crizele dupa-amiaza tarziu sau seara devreme, taman atunci cand rezervele de energie ale parintilor sunt pe duca. Daca acesta este si cazul copilului tau, planuieste cu grija seara si incearca sa eviti cat mai mult din intensitatea crizei de colici.

Pregateste masa de seara in avans, astfel incat sa va puteti dedica amandoi suta la suta copilului in acest timp. Bucura-te de copil si de un pui de somn dupa-amiaza tarziu. La trezire, intra imediat intr-un ritual de relaxare, cum ar fi 20 de minute de masaj, urmat de o plimbare de 40 de minute cu bebelusul intr-un sling sau port-bebe.  Cu acest ritual inainte de colici, copilul este conditionat sa se astepte la o ora de placere, mai degraba decat o ora de durere.

Priveste in perspectiva

Exista viata dupa colici. Timpul pe care il petrece in bratele tale este o perioada foarte scurta din viata totala a copilului, dar amintirile de dragoste vor dura o viata.

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!