Sari la conținut

Cele mai comune cauze ale avortului spontan

Orice obstretician iti poate confirma ca circa 15% din sarcini se pierd prin avort spontan.
 
In fapt numarul este mai mare dar acest procent se refera la sarcinile confirmate, de exemplu, printr-un test de sarcina.
Avorturile spontane au numeroase cauze, dar ceea ce trebuie sa stie o femeie care trece printr-un astfel de eveniment este ca mama natura ia mereu deciziile cele mai bune.
 
Al doilea amanunt important este sa te relaxezi. Daca ai ramas insarcinata o data, ai 80% sanse sa ti se intample din nou.
 
Anomalii cromozomiale
Anomalii uterine
Tulburari imunologice
Boli netratate
Sindromul ovarului polichistic
Infectiile bacteriene
 

Ideal este ca dupa un avort spontan sa faci o serie de investigatii pentru a identifica cauza acestui incident. Pe de alta parte trebuie sa stii ca este foarte posibil sa nu poti identifa o cauza clara. Pentru a face putin ordine in acest capitol destul de trist si de nebulos iata care sunt principale motive care pot duce la un avort spontan.

Anomalii cromozomiale sunt cauza pentru 60% din avorturile spontane. Organismul poate elimina sigur un embrion care nu corespunde genetic, sau ale carui anomali sunt majore si le poate recunoaste. Cuplurile care prezinta doua sau mai multe avorturi spontane la rand trebuie sa faca teste cromozomiale.
 
Anomalii uterine deterimna 10% din avorturile spontane. Un col uterin slabit sau incomplet este o alta problemă care poate duce la avort spontan.
 
Tulburari imunologice. Organismul matern recepteaza embrionul ca fiind un "corp strain". Unii medicii sustin ca greturile matinale sunt o reactie imunologica. Oul fecundat trimite permanet un mesaj care spune: "nu ma trata ca pe un germene", si mesajul functioneaza, dar sunt si exceptii. Anticorpi materni pot ataca embrionul ceea ce duce la avorturi spontane.

Boli netratate, probleme tiroidiene si diabetului zaharat pot duce la avort spontan. Mediul intrauterin este neprielinc astfel ca in lipsa unui tratament de sustinere embrionul nu se poate dezvolta.

Sindromul ovarului polichistic este o alta cauza de avort spontan. Femeile cu acest sindrom au un nivel prea ridicat de testosteron, hormonul masculin care, printre altele, cauzeaza ovulatie neregulata. Intre 5 si 10 la suta din femei au acest sindrom, care poate fi tinut sub control, prin medicatie.
 
Infectiile bacteriene pot provoca avort spontan. Multe microorganisme traiesc inofensiv, unele sunt chiar utile. Dar anumite bacterii pot cauza probleme, inclusiv un risc crescut de avort spontan, intre acestea micoplasme-hominis si urea-plasma urealyticum care traiesc in tractul genital de oameni sanatosi si femei, si barbati dar care in anumite conditii pot duce la avort spontan. La femei, infectia cu aceste bacterii poate inflama endometrul (mucoasa a uterului), ceea ce face mediul imposibil pentru dezvoltarea unui embrion.

Afla totul despre avortul spontan, din punct de vedere medical aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!