Sari la conținut

Decizii inainte de nastere

Perioada sarcinii este una speciala. Este un amestec de euforie cu emotie, asteptare cu planuri de viitor, vise si decizii. La acest ultim capitol ne bagam si noi nasul si comentam. In plus facem si o lista cu acele aspecte asupra carora trebuie sa decizi. Deciziile nu sunt insa dintre cele mai simple. Partea buna este ca ai timp de gandire, partea rea ca cel mai bine este sa iei aceste decizii singura. Poti sa te consulti cu medicul tau si cu partenerul, dar ultimul cuvant trebuie sa fie al tau.

Imaginea proprie aducand pe lume un copil este una din "picturile" pe care femeile le au in minte inca inainte de a fi insarcinate. Asupra modului modului in care vei aduce copilul pe lume (nastere naturala, cezariana, cu sau fara epidurala) sunt detalii asupra carora trebuie sa te decizi inainte de declansarea travaliului. Un ajutor de incredere gasesti in medicul tau, care este cel care poate recomanda cezariana, dar numai din motive de siguranta pentru tine sau pentru viitorul tau copil. Restul deciziilor sunt ale tale.




Sexul viitorului copil. In prezent aflarea sexului viitorului copil este posibila cu certitudine din luna a patra de sarcina. Ai timp pana la a doua ecografie morfofunctionala sa te decizi daca vrei sau nu sa stii sexul viitorului copil. Eu pledez pentru pastrarea tainei! Este uluitor sa afli, in momentul in care nasti, daca puiul tau este baiat sau fata. Exista cazuri in care identificarea sexului viitorului copil este parte din procedurile medicale legate de sanatatea fatului, dar excepatand aceste situatii merita sa-ti rezervi o mare surpriza. Oricum il vei iubi la fel de tare, fie ca este fata, fie ca este baiat! Daca vrei sa ramana secret, spune-i medicului tau sa nu-ti dezvaluie sexul copilului.

Lucruri importante inainte de nastere

Cand anunti sarcina la serviciu. Aceasta este o problema care trebuie transata undeva pana la inceputul lunii a cincea de sarcina. Este limita de timp pana la care poti pastra sarcina secreta. Femeile insarcinate beneficiaza de protectia legii la locul de munca si ai o serie de conditii speciale si avantaje de care este normal si trebuie sa beneficiezi. Anunta oficial faptul ca esti insarcinata, in scris si adauga o adeverita medicala.

Afla totul despre nastere

Planuri pentru perioada post-natala. Este esential sa te gandesti ce posibilitati ai dupa ce vei naste. Care sunt drepturile de care beneficiezi, care sunt documentele de care ai nevoie, care sunt avantajele de care poti beneficia. Nu lasa aceste aspecte birocratice nerezolvate, pentru ca dupa ce nasti o sa-ti fie foarte greu sa le rezolvi. Tot in perioada sarcinii trebuie sa te decizi cat vei sta acasa, cat de repede te vei intoarce la munca si in functie de aceasta sa evaluezi situatia.
 


Alaptat sau biberon? Alimentatia naturala trebuie sa fie prima alegere, fiind cea mai sanatoasa cale princare micutul isi incepe viata. Dar daca alaptezi sau nu este o decizie care iti aparitine. Daca  alegi alimentatia naturala iti recomand sa te pregatesti, in sensul de a acorda multa atentie si grija sanilor tai. Sfaturile unei moase si ale medicului sunt si ele utile, dar - din pacate, de cele mai multe ori le primesti doar daca le ceri. Daca decizi sa hranesti copilul cu biberonul atunci trebuie sa te dotezi din timp cu toate instrumentele de care ai nevoie de la o biberoane la instrumente de sterlizat si asa mai departe.

Tot pe lista deciziilor de maxima importanta se afla si numele copilului. Nu este insa recomandat sa decizi singura, o consultare serioasa cu parteneul tau este necesara, iar decizia trebuie sa fie comuna.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!