Sari la conținut

Anestezia peridurala

Astazi, 50% dintre femei beneficiaza de peridurala. Este anestezia cea mai utilizata in maternitate. Este locala si are ca scop de a insesibiliza nervii durerii prezenti in partea inferioara a corpului. Durerea este blocata dar nu si functiile motrice. O peridurala facuta bine ii permite femeii sa simta cand copilul coboara fara sa sufere. Fie ca sunteti pro sau contra, o consultatie cu anestezistul ar trebui sa aveti inaintea nasterii. Aceasta vizita va permite sa cunoasteti contra-indicatiile si sa primiti toate informatiile necesare.

Punerea sub anestezie peridurala este facuta de catre un medic – anestezist. Veti fi asistata in pozitia cu spatele arcuit si el va va pune un antispetic la baza spatelui. Dupa o mica anestezie locala, el va cauta vertebrele a 3-a si a 4-a lombare (zona numita spatiu peridural). Va fi injectata o prima doza, apoi va fi retras acul, dar ramane un cateter care va permite reinjectarea produsului dupa nevoi. Sunt suficiente 10 minute pentru ca produsul sa isi faca efectul.



Acest confort este exceptional. Fara niciun efect asupra bebelusului, ii da femeii posibilitatea de a trai nasterea copilului sau fara neliniste si teama.

Este cu atat mai adevarat ca peridurala poate fi folosita si in cazul utilizarii forcepsului, a spatulelor sau al operatiei cezariene.

Exista bineinteles contra-indicatii dar toate aceste mici dezavantaje sunt astazi cunoscute de medici si controlate. Unele femei ar putea avea febra la nastere, altele probleme de coagulare, infectii locale sau crestere a greutatii. In toate cazurile, nu mai exista riscuri in zilele noastre.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!