Sari la conținut

Vitamine care sustin fertilitatea masculina

Ca sa faci un copil este nevoie de doi. De doi oameni fertili. Daca despre fertilitatea feminina se vorbeste des si se ofera multa amanunte despre fertilitatea masculina se vorbeste putin si rar.

Si pentru ca imaginea sa fie completa, statistic vorbind, problemele de fertilitate ale unui cuplu apar ca urmare a infertilitatii sau problemelor de fertilitate ale batbatilor in proportie de 37%, procent suficient de mare pentru a face din fertilitatea masculina o chestiune despre care trebuie vorbit.

Sustinem fertiliatate masculina cu vitamine si minerale esentiale. Nutritia sanatoasa este, d ecele mai multe ori secretul viatii sanatoase, pentru ca in mai mica sau mai mare masura totul trece si prin farfurie.

Daca exista probleme de fertilitate masculina, inainte sa apelezi la medici si tratamente costisitoare, poti lua in considerare cateva sfaturi de nutritie care iti vor ajuta organismul sa functioneze mai bine.

Zincul
este un  super-nutrient esential pentru o buna fertilitate, crescand viteza cu care se deplaseaza spermatozoizii, volumul lor, nivelul hormonilor, materialul genetic, diviziunea celulara si chiar pofta de a face sex. Zincul este ca si cum ai pune o rezerva intr-un stilou gol, iar 15 mg pe zi este tot ce ai nevoie. Daca incerci in mod activ sa ai un copil, este mai bine sa dublezi doza, caci cercetarile arata ca barbatii pierd 9% din totalul de zinc in timpul unei singure ejaculari. Stridiile reprezinta cea mai bogata sursa, o portie avand 16 miligrame de zinc. Excelente sunt si semintele de dovleac, de susan si ouale dar si carne rosie.

Seleniu este un element care nu poate sa lipseasca din dieta unui barbat in cazul in care se doreste conceperea unui copil. Acest mineral creste functia motorie a spermatozoizilor, numarul acestora si reduce numarul celor cu anomalii. Este nevoie de el si pentru producerea testosteronului. Atunci cand nivelul seleniului este foarte scazut, si calitatea spermei va fi la fel, ceea ce poate duce la probleme grave, precum anomalii ale ADN-ului fatului. Nucile sunt cea mai bogata sursa, iar patru-cinci pe zi sunt de ajuns.

Vitamina B 12 este esentiala pentru fertilitatea masculina, iar studiile au dovedit ca  42% dintre barbatii care iau un supliment de 1.500 de mcg de vitamina B12 pe zi au o calitate mai buna a spermei. Pentru ca acest lucru sa se intample, adauga in dieta iaurt natural si mananaca de doua- trei ori pe saptamana somon proaspat. Si ficatul este bun, asa ca il poti consuma o data pe saptamana.

Vitamina C previne "lipirea" spermatozoizilor unul de altul, fapt care duce la scaderea mobilitatii acestora si implicit la scaderea fertilitatii. In plus, vitamina C previne riscul aparitiei anomaliilor in cazul fatului. Doza zilnica recomandata este de 1.000 mg, pe care le poti obtine mancand kiwi, broccoli, mango, capsuni, zmeura, grepfrut, rosii, varza, sparanghel, cartofi dulci, lamaie si prune.

Acizi grasi
se gasesc in peste, ajutand la formarea prostaglandinei, o substanta care daca este prea putina duce la anomalii la nivelul spermei si volum mic de lichid seminal. Cauta in magazine ton, macrou, somon sau sardine. Ideal ar fi sa consumi portii din aceste alimente de cel putin trei ori pe saptamana.

Aminoacizii esentiali se gasesc in carnea rosie si lactatele reprezinta un amestec de L-arginina, care este necesara pentru o sperma de buna calitate. Printre aminoacizi se gaseste si coenzima Q10 care mareste sansa ca spermatozoizii sa-si atinga tinta, aducand mai multa energie. In plus, protejeaza AND-ul, evitand anomaliile.

Vitamina E este esentiala pentru barbatii care vor sa aiba copii, doza necesara zilnic fiind de 200 mg de vitamina E. Mananca migdalele, cartofii dulci si rosiile, fara a uita insa de avocado pentru a acoperi din surse naturale aceasta cantitate.

Afla totul despre fertilitatea masculina

Barbatii trebuie sa manance carne - de unde ai afli ce tip carne trebuie sa alegi pentru friptura.
Dieta viitorilor tatici - ca sa stii ce sa-i pui pe masa
Fertilitatea masculina  - toate secretele ei
Si un sfat: Vrei copii? Nu-l lasa cu laptopul in poala!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!