Fasole boabe

Autor: Ignat Otilia | 10.01.2013 | Afisări: 1576 | Comentarii: 0

Vrei un copil? Mananca fasole boabe! Esti insarcinata? Mananca fasole boabe! Unul din cele mai sanatoase si mai complexe alimente, ideale pentru femeile insarcinate este fasolea boabe. Daca spui fasole boabe spui: fibre, vitamine si minerale.
 
Fasolea boabe este un substituent excelent al carnii, fiind una dintre legumele bogate in proteine de buna calitate. Contine si o cantitate mare de fibre care asigura un tranzit intestinal bun si toate acestea, asociat, cu un continut caloric redus. Cu alte cuvinte te ajuta sa scapi de unele din simptomele asociate sarcinii. In plus vine cu mult acid folic, cu o doza remarcabila de fier si cu vitamine din grupul B si nu are nici un strop de colesterol.

Pe lista alimentelor ideale in sarcina, alaturi de mere, lapte, oua si peste, adauga si fasole boabe.


Un sfat: fasolea trebuie fiarta in doua ape. Abia a treia apa este cea “buna”. Pune fasolea la inmuiat in apa calda, o ora inainte de a o pune pe foc. Dupa ce arunci primele doua ape, pune peste fasole doar apa colocotita.

Salata de fasole boabe o poti face cu fasole gata fiarta. Alege doua tipuri de fasole alba si rosie, alba sau pestrita. Ai nevoie de 500 de grame de fasole de doua tipuri fiarta, trei fire tinere de praz, sau  ceapa verde sau ceapa rosie, sucul de la o lamaie, sare, piper, ulei de masline, cateva fire de telina verde sau tarhon proaspat, un borcan de smanatana (200 de grame).



Fierbe fasolea sau scurge si spala fasolea gata fiarta. Taie foarte fin prazul, inclusiv funzele, pune-l intr-un vas si presara putina sare. Freaca prazul cu mana ca sa se inmoaie. la fel procedezi si cu ceapa verde sau cu cea rosie. Amesteca fasolea cu prazul, adauga ulei de masline si suc de lamaie (sau otet balsamic), apoi smantana. Amesteca usor. Adauga frunzele de telina sau tarhon taiate fin.

Da la rece si serveste salata simpla, cu felii de paine prajita.

Fasole boabe cu pui
. Alege, pentru aceasta reteta fasole rosie, gata fiarta. Este cea care da gustul special mancarii. Ai nevoie de 300 de grame de fasole rosie din conserva,
doi piepti de pui, un ardei rosu gras, mare, doua cepe rosii, o cutie de rosii decojite din conserva, doua linguri de oregano uscat, o lingura de cimbru, jumatate de lingurita de pudra de ardei iute, ulei masline, sare, piper.



Taie ceapa si ardeiul in fasii subtiri si caleste-le in ulei. Adauga rosiile decojite, taiate in bucatele maruntite si tot sucul. Adauga ierburile (oreganul, cimbrul), praful de ardei si potriveste de sare si piper. Amesteca bine si mai lasa totul pe foc inca cinci minute. Taie pieptul de pui in bucatele si adauga-l in sos. Pune si fasolea rosie (fiarta deja), si mai alsa totul pe foc, la flacara mica, 20 de minute.

Este la fel de buna si rece si calda.
2 bg Îmi Place

Comenteaza
Ultimele articole