Sari la conținut

Care sunt alimentele interzise in timpul sarcinii?

Care sunt alimentele interzise in timpul sarcinii?

Răspunsuri



Alimentatia in sarcina trebuie aleasa cu mare atentie. In general, gravidutele au voie sa manance cam ce le pofteste inima, daca tin cont de cateva interdictii clare. Exista cateva alimente pe care nu trebuie sa le consumi deoarece creeaza probleme de sanatate care pot fi grave pentru tine si fat.
1. Carne cruda, inclusiv fructe de mare negatite
2. Ou crud
3. Alcool
4. Ficat
5. Branza moale (crema de branza)
6. Lapte crud
7. Ceai
8. Peste (care contine cantitate mare de metilmercur)
9. Mezeluri
sanatate!!!
Dieta este esentiala mai ales in cazul femeilor gravide.
Sunt multe substante nutritive (vitamine si minerale) de care copilul dumneavoastra are nevoie sa se dezvolte.
Cele mai multe alimente sunt sigure, dar exista si anumite produse alimentare care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta in timpul sarcinii.
Fructe de mare si peste. Fructele de mare sau pestele afumat trebuie evitate in timpul sarcinii, intrucat ar putea fi contaminate cu listeria. Totusi, puteti consuma fructe de mare sau peste proaspat ori decongelat - gatite la temperaturi optime. Excludeti total din meniu, in timpul sarcinii, algele care predispun la aparitia de infectii nocive atat pentru mama, cat si pentru copil.

Pestele este un aliment excelent pentru femeile gravide si mamele care alapteaza. Totusi, trebuie sa alegeti cu atentie pestele. Chiar daca este bogat in acizi grasi Omega 3 - importanti pentru dezvoltarea sistemului nervos al copilului - pestele poate contine niveluri importante de mercur care ar putea sa afecteze dezvoltarea sistemului nervos al bebelusului. Printre consecinte s-ar putea numara vorbirea intarziata si tulburari ale miscarilor.
Branzeturi moi. Branzeturile moi pot contine bacterii numite listeria care pot provoca avortul spontan. Listeria are capacitatea de a traversa placenta si poate infecta copilul, iar viata acestuia s-ar putea afla in pericol. Eliminati din dieta branzeturile moi, cum ar fi Brie, Camembert, Roquefort, Feta, Gorgonzola si branzeturile mexicane, cu exceptia cazului in care este specificat clar pe etichetele produselor, ca sunt preparate din lapte pasteurizat. Listerioza poate aparea si in cazul consumului de lapte nepasteurizat.
Alcool. Nu exista o cantitate de alcool recomandata pentru consumul in siguranta in timpul sarcinii. Prin urmare, alcoolul trebuie evitat in totalitate de catre femeile gravide. Expunerea prenatala la alcool poate sa interfere cu dezvoltarea sanatoasa a copilului. In functie de cantitatea implicata, perioada de dezvoltare a sarcinii si modul in care a fost consumat alcoolul in timpul sarcinii, ar putea conduce la consecinte precum, sindromul alcoolismului fetal, dar si alte tulburari de dezvoltare ale fatului.
Excludeti total alcoolul, atat pe parcursul sarcinii, cat si in timpul alaptarii, pentru a nu expune copilul la riscuri destul de serioase.
Buna sa stii ca pestelepoate fi contaminat, sigur ca este bogat in acizi grasi Omega 3 - importanti pentru dezvoltarea sistemului nervos al copilului - pestele poate contine niveluri importante de mercur care ar putea sa afecteze dezvoltarea sistemului nervos al bebelusului. Excludeti total alcoolul, atat pe parcursul sarcinii, cat si in timpul alaptarii, pentru a nu expune copilul la riscuri destul de serioase.
sigur ca puteti consuma fructe de mare sau peste proaspat ori decongelat - gatite la temperaturi optime. Excludeti total din meniu, in timpul sarcinii, algele care predispun la aparitia de infectii nocive atat pentru mama, cat si pentru copil.
Pestele este un aliment excelent pentru femeile gravide si mamele care alapteaza. Eliminati din dieta branzeturile moi, cum ar fi Brie, Camembert, Roquefort, Feta, Gorgonzola si branzeturile mexicane, cu exceptia cazului in care este specificat clar pe etichetele produselor, ca sunt preparate din lapte pasteurizat.
Cofeina. Desi cele mai multe dintre studii au demosntrat ca un consum moderat de cofeina nu este periculos, exista si altele care specifica faptul ca aportul de cofeina este asociat cu avortul nedorit. Evitati cofeina in primul trimestru de sarcina pentru a reduce probabilitatea declansarii unui avort spontan.

Ca regula generala, cantitatea de cafeina dintr-o zi nu trebuie sa depaseasca 200 mg in timpul sarcinii. Cafeina este diuretic, ceea ce inseamna ca stimuleaza eliminarea lichidelor din organism. Ca atare, poate duce la pierderea de apa si calciu. Este important sa se bea pe toata perioada sarcinii multa apa, sucuri, lapte si mai putine bauturi care contin cofeina.
Cercetarile au aratat ca un consum ridicat de cofeina poate determina avort spontan, nastere prematura, greutate mica la nastere si simptome de sevraj la sugari.
Ouale crude pot contine salmonela!Orice aliment sau fel de mancare in a carei compozitie intra oua crude poate fi infectat cu salmonela. Aceasta bacterie se poate gasi in ouale crude sau negatite suficient si provoaca febra tifoida, dar si infectii alimentare.
Sosurile de salata pe care le gasesti in comert, cum ar fi maioneza, sunt facute cu oua pasteurizate, asa ca le poti consuma linistita, insa normal ca si in cazul acestora consumul trebuie sa fie moderat. Ai grija insa la produsele facute in casa, cum ar fi spuma de ciocolata sau maioneza proaspata, pentru ca pot contine urme de oua crude. Este bine sa gatesti ouale pana cand albusul si galbenusul nu mai sunt lichide.
Produsele pasteurizate gresit sau nepasteurizate pot contine listeria!
Pasteurizarea implica fierberea produsului si apoi racirea lui brusca, cu scopul de a distruge flora patogena. Daca pasteurizarea laptelui nu s-a desfasurat corect si laptele este "murdar", atunci produsele preparate din lapte crud ar putea fi infectate cu listeria. Listeria este un bacil mic si rapid care provoaca intoxicatii alimentare, astfel ca femeile gravide nu ar trebui sa consume produse precum: lapte crud, branza proaspata sau sucuri nepasteurizate.
Unele tipuri de peste!Pestele este sursa perfecta de acizi Omega3 care ajuta la o dezvoltare armonioasa a creierului si a vederii bebelusului. Din cauza poluarii insa, foarte multe specii sunt contaminate cu mercur. Mercurul este o neurotoxina care aduce serioase probleme neurologice pentru copilul tau, una dintre ele fiind dezvoltarea lenta a creierului. Tipurile de peste pe care nu ar trebui sa le consumi in perioada sarcinii si chiar foarte rar in afara acesteia sunt: rechinul, pestele sabiuta, friptura de ton. Poti consuma: somn, pastrav crescut in crescatorii, crab din Oceanul Atlantic.
Vitamina E Studii recente au descoperit faptul ca vitamina E, in cantitate mare, poate avea un efect negativ asupra sarcinii.. O doza prea mare de vitamina E produce imbatranirea rapida a celulelor umane. Rezultatul? Bolile de inima si cancerul. Cercetatorii mai spun si ca putem asimila suficienta vitamina E din mancarea pe care o consumam zilnic, fara sa fie nevoie de un supliment in acest sens.
Vitamina A. O alta vitamina cu care femeile insarcinate nu trebuie sa exagereze este vitamina A. Aceasta vitamina a fost asociata cu multe probleme la nastere. Exista doua forme ale vitaminei A: betacarotenul si retinolul. Se considera ca retinolul este foarte periculos in timpul sarcinii si de aceea consumul lui ar trebui inlocuit cu cel al betacarotenului, care este mai sigur. Daca iei suplimente care contin ulei de peste, fii foarte atenta din ce parte a pestelui sunt produse. Orice supliment produs din ficatul de peste contine vitamina A sub forma de retinol. Cel mai bine ar fi sa cauti suplimente fabricate special pentru gravide si sa ceri sfatul medicului inainte de a incepe un astfel de tratament.
buna alisoranuse , din cate stiu eu sunt cateva alimente care nu au ce cauta in alimentatia unei grvide , ou crud , pestele crud etc , trebuie consumate mancaruri foarte bine preparate , gatite bine , aceste alimente te pot imbolnavi si pe bebe din burtica .. mare atentie
Buna, nu stiu daca sunt alilmente interzise ci doar ca trebuie sa fii foarte atenta la calitatea alimentatiei si prospetimea ei. Intradevar gen oul, pestele crud pot fi purtatoare de diverse.Oricum trebuiesc preparate foarte bine pentru a evita problemele
Fructe de mare si peste. Fructele de mare sau pestele afumat trebuie evitate in timpul sarcinii, intrucat ar putea fi contaminate cu listeria. Totusi, puteti consuma fructe de mare sau peste proaspat ori decongelat - gatite la temperaturi optime. Excludeti total din meniu, in timpul sarcinii, algele care predispun la aparitia de infectii nocive atat pentru mama, cat si pentru copil.
Nu exista o cantitate de alcool recomandata pentru consumul in siguranta in timpul sarcinii. Prin urmare, alcoolul trebuie evitat in totalitate de catre femeile gravide. Expunerea prenatala la alcool poate sa interfere cu dezvoltarea sanatoasa a copilului. In functie de cantitatea implicata, perioada de dezvoltare a sarcinii si modul in care a fost consumat alcoolul in timpul sarcinii, ar putea conduce la consecinte precum, sindromul alcoolismului fetal, dar si alte tulburari de dezvoltare ale fatului.
Sosurile de salata pe care le gasesti in comert, cum ar fi maioneza, sunt facute cu oua pasteurizate, asa ca le poti consuma linistita, insa normal ca si in cazul acestora consumul trebuie sa fie moderat. Ai grija insa la produsele facute in casa, cum ar fi spuma de ciocolata sau maioneza proaspata, pentru ca pot contine urme de oua crude. Este bine sa gatesti ouale pana cand albusul si galbenusul nu mai sunt lichide.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!