Mananca ciocolata! Putin si des

Autor: Ignat Otilia | 24.04.2013 | Afisări: 1713 | Comentarii: 0

Consumul regulat de ciocolata, pe toata perioada sarcinii si mai ales in cel de al treilea trimestru este benefica. Ciocolata nu este trecuta pe lista alimentelor sanatoase in timpul sarcinii, dar cu toate acestea consumul regulat de ciocolata, pe toata perioada sarcinii si mai ales in cel de al treilea trimestru se dovedeste benefica.

Doua pecizari: are efecte beneficie ciocolata neagra cu o concentratie de cel putin 70 la suta cacao, si fara umplutura.

Ciocolata devine eficienta daca se consuma circa 20-30 de grame de ciocolata in fiecare zi. Cu alte cuvinte asta inseamna circa doua-trei patratele de ciocolata neagra.

Care sunt beneficiile pe care le aduce?

Ciocolata reduce simptomele sindromului premenstrual si toate simptomele asociate sarcinii in primul trimestru.

Reduce senzatia de oboseala, anxietatea si regleaza unele probleme legate de digestie, deseori afectata de hormonii de sarcina.

 
Ciocolata are capacitatea de regla tensiunea arteriala, iar  prin aceasta este foarte utila in prevenirea unor complicatii ale sarcinii. Un compus chimic continut de ciocolata, respectiv teobromina are calitatea de a combate preeclampsia, unul din simptomele severe ale sarcinii care poate sa apara mai ales in cel de al treilea trimestru al sarcinii.
 
 
Un studiu facut pe 2300 de femei insarcinate a dovedit ca riscul apartitiei preeclampsiei scade cu 69%. Medicii recomanda doua patratele de ciocolata neagra femeilor in cel de al treilea trimestru de sarcina ca masura buna pentru prevenirea preeclampsiei.
Sursa: yahoo
3 bg Îmi Place

Comenteaza
Ultimele articole