Sari la conținut

Cum pregatesti camera bebelusului fara sa platesti o avere

Camerele de bebelus care arata precum cele din cataloage sunt extrem de scumpe. Te vei convinge de asta de indata ce vei face o tura prin magazine. Din aceasta cauza, de indata ce incepi sa cauti iti dai seama ca trebuie sa te opresti si sa regandesti intregul proces.

Uite cateva idei, nu ca sa nu cheltuiesti mult, pentru ca o vei face oricum, ci sa cheltuiesti cu folos:

 

1. Alege cateva piese de mobilier cheie

Traditional, se considera ca o camera de bebelus ar trebui sa contina un patut, o masa de infasat, un dulap, un balansoar / loc pentru alaptat, o comoda. Asta nu inseamna insa ca si camera pe care ti-o mobilezi tu va arata exact asa.

In primul rand trebuie sa te gandesti cam cum iti inchipui tu viata alaturi de bebelus si care sunt valorile pe care le pretuiesti. Crezi ca il vei culca pe copil la el in patut si tu vei alapta leganandu-te pe un scaun, asa cum spun in serialele americane din anii ''40 ca ar trebui sa se intample lucrurile?

Daca nu, poti renunta la ideea de patut pentru bebe si sa cumperi in schimb un cosulet, ceea ce iti va da o mai mare libertate de miscare. Comoda, care ocupa mult spatiu si cel mai probabil va fi un motiv de nenumarate lovituri cand creste mai mare poate fi inlocuita cu succes cu cateva rafturi fixate in perete. Scaunul balansoar care sa te tina izolata intr-o camera poate sa nu fie cea mai buna solutie. Poate ca ti-ai dori sa alaptezi intinsa pe un pat sau sa petreci timp si cu ceilalti membri ai familiei cand bebele mananca. Si atunci scaunul de alaptat sa devina doar ceva pe care arunci lucruri. Eu am luat in camera bebelusi un pat de o persoana in care am dormit, pe care l-am schimbat, unde am petrecut timp impreuna la acelasi nivel. Si nu am regretat niciodata aceasta decizie.

 

2. Alege gandindu-te la anii care vor urma

Trebuie sa iti pui de acum intrebarea - ai de gand sa schimbi mobilierul si decoratiunile din camera la fiecare doi trei ani? Daca nu, nu investi intr-o camera de bebelus, ci intr-o camera universala. Pentru ca cei mici cresc extrem de repede si la fel si gusturile si comportamentul si activitatile lor. 

Asa ca, atunci cand alegi un dulap fa-o cu gandul ca il va folosi si acum si peste 10 ani. El trebuie sa fie incapator si sa se poata compartimenta dupa cum ai nevoie pe moment. Asta iti va permite sa cumperi mobila de mai buna calitate. Daca iei un patut pentru copil incearca sa alegi unul care poate fi transformat ulterior in altceva. Uite aici cateva idei.

Nu iti bate capul sa iei lucruri care sunt utile numai cateva luni. Investita nu merita. Mai bine imprumuti aceste lucruri, daca ai de unde. Daca nu, gaseste improvizatii. Si orice vrei sa cumperi gandeste-te de trei ori inainte, oricum casa ti se va umple fara sa iti dai seama de lucruri de care te vei impiedica non stop.

 

3. Alege cat mai neutru

Toate lucrurile care vrei sa ramana in camera mai multi ani de zile este bine sa fie cat mai neutre, iar tema camerei - doar nu se poate o camera de copii fara o tema - sa fie facuta din decoratiuni. 

Asta inseamna ca ar fi bine sa nu iei un sifonier in forma de girafa, ca cine stie, cand va mai creste un pic poate ca vrea un pat sub forma de castel si va da totul ca nuca in perete. Ia mobila din lemn, simpla. Lasa peretii albi. Astfel totul poate fi transformat, dupa gustul de moment, folosind cateva abtibilduri. 

Nu umple camera de textile, ca sa ai de ce sa te stresezi ca aduna praf. Poate ca tu apreciezi o gramada de pernute, insa copiilor nici ca le pasa de asa ceva. Si nici daca pui nori pe pereti. Si nici daca ai perdele cu Mickey Mouse. Ar aprecia, e adevarat, daca le-ai pune un topogan in camera. Sau o trambulina. Sau o corabie. Cum si-ar decora copiii camerele daca ar putea? Uite aici cateva idei.

 

4. Bebelusii nici nu au nevoie de o camera a lor

Realitatea este ca o camera pentru bebelusi este mai degraba o toana a adultilor decat o necesitate a celor mici. Pe ei ii intereseaza sa stea cu tine, sa doarma cu tine, sa umble dupa tine prin toata casa. Doar mai tarziu, pe la 5 ani, poate veni dorinta de izolare.

Asa ca nu este nicio tragedie daca in planurile tale pentru asteptarea bebelusului nu este inclusa in niciun fel creearea unei camere speciale pentru copii. Ea poate sa mai astepte inca multi ani de acum inainte.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!