Sari la conținut

Avortul incomplet

In primul trimestru de sarcina, avortul spontan se petrece la aproximativ 10-15% dintre femeile insarcinate, procentajul fiind chiar mai mare avand in vedere ca multe femei nu isi dau seama ca sunt gravide inainte sa piarda sarcina. Cele mai multe avorturi spontane, peste 90%, apar in primele opt saptamani de sarcina.

Cauze. Cele mai frecvente cauze sunt: dereglarile hormonale, problemele imunologice, infectiile, virusurile, tulburarile sistemice, factorii genetici. Afla mai multe despre cauzele cele mai frecvente ale avortului.

Semne. Inainte de un avort spontan pot sa apara anumite semne, acestea depinzand varsta sarcinii. Cu cat este mai inaintata, cu atat sunt mai intense. Concret, daca e vorba de un avort inainte de sase saptamani poti avea sangerari, daca este unul care se intampla intre sase si 12 saptamani apar dureri moderate, crampe si sangerari, iar daca este un avort dupa 12 saptamani vei avea nu doar sangerari, ci si dureri, dar mai intense, aproape la fel de puternice ca in timpul travaliului.


Riscurile unui avort spontan se reduc la 25% imediat ce incepe trimestrul II al sarcinii.


Avortul incomplet este forma grava a avortului spontan. Apar semne ale avortul spontan, cum ar fi sangerari si crampe puternice, are loc o eliminare de cheaguri de sange, dar incomplet, iar uter pot sa ramana resturi ale embrionului. In aceasta situatie vei observa o sangerare abundenta care este principalul semn al unui avort incomplet. Solutia este sa mergi de urgenta la medicul ginecolog iti va face un chiuretaj pentru a preveni aparitia unei infectii.

Oricum iIn cazul in care ai sangerari si crampe nu sta acasa asteptand sa se intample ceva, ci mergi la un medic ginecolog. Acesta iti poate face o examinare cu ultrasunete, cu ajutorul careia va sti daca sarcina decurge normal sau ai avut un avort si poate stabili daca uterul s-a curatat complet sau nu. O astfel de examinare se poate efectua si la 5-6 saptamani de sarcina.

Cele mai multe dintre femeile care trec printr-o astfel de experienta resimt acest lucru ca pe o mare pierdere, indiferent daca sarcina era la cinci saptamani sau la trei luni. Cum depasesti momentul? Fii constienta de faptul ca suferinta sufleteasca este normala intr-o astfel de situatie si ca dispare greu si incet. Plangi daca imti nevoia, stai impreuna cu cei dragi si imparte suferinta cu cu partenerul tau. Intelege ca el nu poate sa simta ceea ce simti tu, si nici nu-i cere sa faca asta.

Afla mai multe despre complicatiile dupa avort

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!