Sari la conținut

Studiu: praful dauneaza sarcinii

Acarienii din praful de acasa pot ajunge pana in organismul fatului pe care il porti.

 

Locuiesc intr-o zona foarte aglomerata astfel incat, chiar daca as sterge praful din casa zilnic (presupunand, prin absurd, ca as avea timp si energie pentru asa ceva), tot s-ar depune un alt strat in spatele meu pana as ajunge la final. Mi se pare o munca sisifica, dar ma inham la ea de cate ori pot, mai ales ca nu suport geamurile inchise. Prin urmare, prefer „curentul” si stersul prafului unei atmosfere sufocante de casa neaerisita. La fel am procedat si cand eram gravida, dar, daca as fi stiut de rezultatele studiului care a luat in vizor efectele prafului asupra sarcinii, poate mi-as fi angajat un ajutor care sa curete suprafetele casei mai des decat o faceam eu.

 

Acarienii – vinovati pentru dermatita atopica

Cat esti gravida, esti atenta la ce mananci si ce bei, produsele cosmetice pe care le folosesti ori starea de sanatate a persoanelor cu care vii in contact. Dar te-ai gandit ca praful din propria casa iti poate afecta bebelusul din burtica? Un studiu facut in 2011 pe gravide a scos la iveala faptul ca acarienii din praful casei, pe care mama ii inhaleaza odata cu aerul, ajung pana in cordonul ombilical prin care se hraneste fatul. In concluzie, ajung si in sistemul acestuia. Rezultatul studiului a fost ca, atunci cand bebelusii sunt expusi la cantitati mari de acarieni in timpul existentei lor intrauterine, ajung sa dezvolte alergii in primul an de viata, precum dermatita atopica.

 

Sursa foto: activistpost.com

Atentatele din 11 septembrie 2001 au provocat nasteri premature

Foarte recent, un alt studiu referitor la „praf” si femeile gravide a rascolit sufletele natiunii americane, pentru ca se refera la norul de praf degajat prin prabusirea Turnurilor Gemene in urma atentatelor din 11 septembrie 2001. Conform unei cercetari facute la Universitatea Princeton, gravidele aflate in vecinatatea zonei calamitate au nascut prematur sau au dat nastere la bebelusi cu greutate mica. Acesti copii – in special baietii – au suferit complicatii la nastere si au avut nevoie de internare la terapie intensiva.

Prabusirea turnurilor a creat o zona de presiune negativa care a propulsat nori de praf si fum pe toate bulevardele ce intersecteaza zona World Trade Center. „Praf’ este un termen generic pentru compozitia norilor nefasti, ce cuprindeau: aszbest, ciment, gips, fibre de sticla, plumb si alte metale, avand un profil puternic alcalin. Studii din trecut au scos la iveala ca acest „praf” a fost raspunzator si pentru aparitia cazurilor de astm si cancer in comunitatile din zona.

 

Sursa foto articol: webmd.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!