Sari la conținut

Însărcinată în timpul iernii? 5 sfaturi care te pot ajuta să treci peste sezonul rece

Te-ai gândit, probabil, că o sarcină desfăşurată în cea mai mare parte pe timpul anotimpului rece este mai simplu de gestionat decât vara, deoarece nu este atât de cald. Dar, chiar dacă căldura nu este o problemă, sunt altele care apar şi pentru care este bine să fii pregătită.

Vei fi deshidratată

Nu vezi cum ai putea suferi de sete în iarna şi totuşi vei descoperi că aerul îngheţat al iernii poate fi extrem de uscat – şi intrând şi ieşind din clădiri încălzite vei simţi rapid că te încălzeşti peste măsură şi transpiri.

Remediu: Bea mai multă apă decât crezi tu că ai nevoie. Deshidratarea poate cauza probleme de la ameţeli până la intrarea în travaliu prematur, deci este extrem de important să bei apă multă. Dacă nu poţi să bei atâta apă, încearcă să bei ceai fierbinte (fără cofeină), perfect pentru zilele de iarnă.

Nu va fi plăcut afară

Poate că cea mai recomandată formă de exerciţiu pentru femei este plimbarea, dar când vremea nu este plăcută, preferi să te transformi într-o pisică de canapea. Nu uita însă de mişcare şi adu-ţi aminte că activitatea fizică te ajută să eviţi durerile asociate sarcinii şi este bună şi pentru bebeluş.

Remediu: Du-te să faci mişcare în cadru organizat. Există destule săli care oferă ore de gimnastică pentru gravide şi în plus, îţi mai zicem un secret: odată ce ai plătit un abonament la sală, vei fi mult mai uşor motivată să mergi. Dacă însă vrei să economiseşti bani, cumpără-ţi un DVD cu exerciţii pentru gravide şi apucă-te de gimnastică acasă. Dar nu uita să ieşi din când în când la plimbare ca să te bucuri de beneficiile soarelui.

►Citește și Sarcina în timpul iernii. Măsuri de siguranță

Germenii vor fi peste tot

Acum că eşti însărcinată, eşti terifiata că te poţi îmbolnăvi. Îţi este frică de efectele asupra fătului aduse de boala şi de medicamentele pe care poate că va trebui să le iei.

Remediu: Devino fanatică cu spălatul mâinilor. Cea mai bună cale de a nu te îmbolnăvi este să te speli mereu pe mâini şi să eviţi să pui mâna la gură şi la nas. Iar dacă te nimereşti lângă cineva care strănuta şi tuşeşte, mută-te puţin mai departe (nimeni nu va considera asta un semn de impoliteţe din partea unei gravide).

Unii medici recomanda vaccinarea gravidei împotriva gripei şi a tusei convulsive (dacă nu ai făcut vaccinul în trecut).

Alunecă!

Dacă trăieşti la oraş şi te chinui să ajungi la muncă sau la cumpărături pe gheaţă şi zăpadă, eşti probabil îngrozită că s-ar putea să cazi şi să te loveşti. Ca un plus de periculozitate, în sarcina ţi se modifica centrul de greutate şi poţi cădea mult mai uşor. Deşi complicaţiile sunt rare în urma căzăturilor, este bine să fii precaută.

Remediu: investeşte în cizme sau ghete cu talpă aderentă, care nu alunecă. Sau cumpără-ţi crampoane pe care ţi le poţi pune peste încălţăminte. Evită să cari greutăţi (oricum nu ai voie) şi măcar pentru câteva luni în viaţa ta, renunţa la tocuri.

Paltonul nu te va mai încăpea

Este distractiv să cumperi haine de gravidă, dar hainele bune de iarnă pot fi foarte scumpe. În plus, te-ai gândit să economiseşti bani nu să îi cheltui pe o haină pe care o vei purta câteva luni în viaţa ta (foarte probabil la al doilea copil să fie demodată).

Remediu: îmbracă-te cu metoda foi de ceapă. Îţi poţi cumpăra o haină de iarnă mai ieftină şi să te îmbraci cu mai multe haine subţiri dedesubt. Avantajul este că îţi ţin foarte cald şi îţi poţi da câte o haină jos dacă ajungi în locuri încălzite, evitând astfel transpiraţia şi eventualele complicaţii date de ea.

Sursa: The Bump

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!