Sari la conținut

Cand se va misca copilul in burtica?

Unul dintre lucrurile cele mai minunate din sarcina este momentul in care vei simti pentru prima data cum se misca bebelusul din burtica ta. Multe gravide sunt nerabdatoare si de-abia asteapta primele miscari, fiind cu toate simturile la panda in incercarea de a prinde momentul in care isi simt bebelusul.

Multe mame asteapta emotionate acest moment, nu numai pentru a experimenta un moment de unire si pentru senzatia incredibila de a simti in miscare fatul, ci si pentru a-si linisti anxietatea.

Dar oare cand vei putea sa simti copilul pentru prima data?

Majoritatea medicilor s-au pus de acord ca femeile incep sa simta miscarile fatului in jurul termenului de 16 saptamani. Cu toate acestea, in cazul in care te afli la prima sarcina, momentul se poate prelungi. De exemplu, unele mame incep sa simta miscarile fatului undeva la 22-23 de saptamani. Termenul se poate prelungi pana la maxim 25 saptamani la prima sarcina.

De multe ori insa nu poti spune cu exactitate daca iti simti copilul sau daca ceea ce simti sunt doar probleme digestive. Este posibil sa dureze un timp pana vei fi capabila sa distingi cu acuratete miscarile copilului. Femeile experimenteaza diferite senzatii, astfel incat ceea ce simti nu trebuie  sa fie la fel cu ceea ce a simtit sora ta sau prietena ta. De multe ori la inceput vei confunda miscarile copilului cu gazele sau tranzitul intestinal. Nu va trece insa mult timp si senzatiile vor deveni mai puternice si vei putea spune clar daca este copilul sau doar se anunta ora mesei.

Odata ce copilul se misca in mod regulat, medicul iti va sugera sa monitorizezi miscarile fetale. Odata ce vei trece de jumatatea celui de al doilea trimestru si in al treilea trimestru, veti stii clar cum se manifesta miscarile copilului si cand acesta este cel mai activ. Atunci cand este cel mai activ trebuie sa monitorizezi regulat miscarile fetale. Exista o serie de strategii pentru asta, dar o modalitate usoara de a face acest lucru este sa astepti perioada cea mai activa din zi a copilului si sa numeri  10 de miscari. Apoi vezi cat timp a durat sa numeri cele 10 miscari.

Daca bebelusul tau nu se misca de 10 ori in 2 ore, incearca sa alegi o perioada diferita a zilei sau suna la medic daca observi o scadere semnificativa a activitatii copilului.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!