Sari la conținut

in ultimul trimestru de sarcina poti face...

in ultimul trimestru de sarcina poti face anestezie la stomatolog?

Răspunsuri
În prezent, există studii contradictorii vizavi de posibilele efecte secundare adverse ale anestezicelor recomandate în lucrările dentare. Lidocaina este cel mai folosit şi recomandat anestezic folosit de stomatologi atunci când tratează femei însărcinate. Substanţa, însă, ajunge la placenta după administrare. Dacă lucrări dentare extensive sunt necesare, cantitatea de anestezie administrată ar trebui să fie la cote minime, dar suficient de mare încât să nu îţi provoace stres sau durere. Dacă simţi vreo durere, poţi solicita o cantitate mai mare de anestezic. Când tu te simţi confortabil, şi nivelul de stres al copilului este minim. Mai mult, cu cât tu te simţi mai bine, cu atât este mai eficientă anestezia.
Extractia de urgenta dintelui se poate realiza fara nicio problema indiferent de varsta sarcini, este adevarat ca exista precautii anestezice in primul si ultimul trimestru de sarcina, insa se are in vedere faptul ca o slaba sedare a gravidei pericliteaza fatul mai mult decat anestezia, care se realizeaza cu un anestezic non-epinefrinic (fara adrenalina) si considerat un anestezic cu risc teratogen scazut
Singurul lucru contraindicat este realizarea unei radiografii (chiar si cu protectie- sort de plumb) deoarece in primele saptamani se formeaza sistemul nervos central- risca aparitia unei malformatii cromozomiale sau congenitale craniene , iar pe parcursul sarcinii risca fie malformatii congenitale sau anomalii sangvine de tipul leucemiilor in primii ani de viata ai bebelusului.
Preferabil sa nu se faca si sa se astepte pana dupa nastere. Si pe mine m-a stresat mult interdictia asta in timpul sarcinii si cum nu puteam folosi am preferat sa nu fac niciun tratament dentar. Mai bine astepti pana dupa nastere. Dar si atunci sunt restrictii, daca alaptezi. Insa poti conserva laptele dinainte si sa il dai pe acela in cele minim 6 ore, cat dureaza interdictia dupa alaptare.
Si eu am probleme cu dantura si trebuie sa fac doua extractii si astea nu se pot face decat dupa ce fac radiografie. Deocamdata tratez cariile mici care nu necesita radiografie sau anestezie, ca sa mai salvez putin.
cel mai bine intrebi dr care iti urmareste sarcina, el te poate lamurii daca sa faci anestezie sau nu.
nu cred ca este foarte indicat, mai bine eviti si iti faci anestezie dupa ce nasti.
eu am facut anestezie pt o extractie de urgenta, am vb cu doctorul si a zis ca este in regula.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!