Sari la conținut

Sase simptome jenante ale sarcinii

Sarcina este o calatorie incredibila pentru ambii parinti, dar mai ales pentru femeia insarcinata. Sarcina aduce bucurie, speranta si aduce emotii unice, pozitive, speranta si incredere in viitor. Dar asta nu este tot. In timpul sarcinii, o femeie trece printr-o serie de modificari uluitoare, unele incredibile, dar in limite pe care organismul femii le poate suporta fiind anume facut pentru asta. Inevitabil unele dintre simptomele sarcinii nu numai ca nu sunt printre cele mai placute, dar pot fi si destul de jenante. Partea buna este ca sunt normale, fiind experimentate de 99% dintre femeile insarcinate.

1. Gaze abdominale sunt inevitabile in timpul sarcinii. Schimbarile hormonale au ca efect secundar incetinirea proceselor digestive. De aici gazele, constipatia (care poate sa fie chiar suparatoare), si - cel mai rau - incapacitatea de a avea control asupra vointei proprii a gazelor acumulate in tubul digestiv. O solutie este o dieta sanatoase si foarte echilibrata (fibre suficiente si o foarte buna hidratare) si multa miscare.

2. Incontinenta urinara este una dintre problemele cele mai jenante in sarcina. Tuse brusca, stranutul sau rasul se pot asocia cu scapari involuntare de urina. Scurgerea poate fi limitata la doar cateva picaturi si este de cele mai multe ori imposibil de controlat. Solutia este sa folosesti tampoane absorbante, permanent, ca masura de siguranta. si zambeste! Nu-i femeie insarcinata care sa nu treaca prin aceasta experienta.

3.Totul in jur miroase urat. In plus exista mirosuri care nu te deranjau si care brusc au devenit oribile. Da! este foarte normal. Exista femei care urasc mirosul propriului corp. Exista o alta categorie de femeile care dezvolta o aversiune puternica fata de anumite alimente. Mai rau este ca de cele mai multe ori iti si exprimi aceste nemultumiri olfactive, ceea ce poate sa devina enervant si stresant pentru cei din jur. Cum este sa-i spui partenerului tau ca apa lui de toaleta are un miros gretos?

4. Cresterea parului de prisos devine greu de controlat. Si mai mult decat atat parul creste in locuri absurde: pe fata, pe sani, pe abdomen si pe spate. Nu aplica metode drastice pentru indepartarea lui. Fenomenul este temporar si trece dupa sarcina. Cele mai bune moduri de a elimina parul nedorit este de epilarea cu ceara sau cu lama.
 
 

5. Cosuri si puncte negre. Este un necaz care se intampla femeilor care au un ten cu tendinte acneice. Foloseste doar tratemente locale si nu-ti maltrata tenul. O sa treaca ca prin farmec dupa nastere, mai ales daca vei alapta. .

6. Hemoroizi. O femeie din patru sufera de hemoroizi, in timpul sarcinii. Sunt favorizati de constipatie si pot fi preveniti printr-o dieta bogata in fibre si o buna hidratare. Tratamentele locale sunt si ele eficiente.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!