Sari la conținut

Si gravidele pot purta copii

Porti a doua burtica, dar si pe primul copil in brate? Nu ezita sa folosesti in continuare sistemul de purtare, va ajuta pe toata lumea implicata in aceasta ecuatie aflata in expansiune.

 

Ti-ai purtat cu drag primul copil pana ai ramas gravida iar, cand te-ai oprit de frica riscurilor medicale. Nu e cazul sa va refuzati, tie si copilului, aceste momente de apropiere daca doctorul te-a asigurat ca totul este in ordine cu evolutia sarcinii. Cel mic are nevoie sa te stie aproape mai ales in aceasta perioada in care simte ca lucrurile se schimba, sa fie asigurat ca nimeni nu-i ia locul in inima ta si ca iubirea de mama se imparte la oricati copii fara sa se epuizeze.

Replica pe care am auzit-o cel mai des din partea gravidelor la sarcina a doua cand copilul mare se cere in brate este: „Pe mami o doare burta, nu te poate ridica”.  Si sunt absolut de acord: poate sa te doara burta, spatele, picioarele, soldurile, sanii sau chiar capul de la sarcina. Dar, daca nu te doare, cu adevarat, nimic, n-ai vrea sa incerci solutia purtatului si in perioada cu burtica?

 

Avantajele purtatului in sarcina

Cine practica purtatul copiilor stie ca, in afara avantajelor emotionale, acest „sport” vine si cu multe inlesniri practice, pentru ca poti realiza multe cu piciul la purtator: faci treaba prin casa, gatesti, mergi la cumparaturi, iti faci drumurile si comisioanele din agenda, iesi la plimbare in zilele cu vreme urata si poti apela mult mai lesne la ajutorul mijloacelor de transport in comun la nevoie. De ce n-ai face toate astea si cu burta, si cu bebe sau toddler la purtator? Iata si alte avantaje ale purtatului pe timpul sarcinii:

  • Sistemul de purtare distribuie in mod egal greutatea copilului pe o zona mai intinsa a corpului, astfel incat previi durerile de spate, de burta, de brate.
     
  • Poti echilibra burta mare daca porti copilul in spate, astfel incat nu mai ai tendinta sa „te duci in nas”.
     
  • Ii asiguri copilului confortul emotional de care are nevoie in aceasta perioada dificila pentru el, permitandu-i sa fie cat mai aproape de tine.

Daca nu-ti dai seama cum poti sa faci babywearing in timpul sarcinii, iata cateva fotografii cu mame care au facut asta cu succes.

 

Daca ai un SSC, poti pune centura deasupra sau sub burta (oferindu-i chiar un pic de sustinere), dupa cum te simti mai confortabil si dupa cat de lunga este centura. Totusi, poti achizitiona o extensie daca simti ca centura te strange.


Sursa foto: hobomama.com

 

Daca ai un sling cu inele, poti purta copilul pe sold sau in spate, dupa cum ti-e mai comod.


Sursa foto: hobomama.com

 

 

Daca ai un wrap si te pricepi la legaturi, ai la dispozitie multiple posibitati sa-ti porti copilul in spate.


Sursa foto: community.babycenter.com

 


Sursa foto: babywearing102.tumblr.com

 

Unele au incercat si legaturi in fata, cu sprijin pe burtica de gravida, dar nu cred ca poti sa te plimbi prea mult asa. Dar de-o poza iti iese.


Sursa foto: community.babycenter.com

 

Sursa foto articol: pinterest.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!