Sari la conținut

Sase cauze ale durerilor pelvine

Ce este durerea pelvina? Durerea pelvina se refera la dureri din abdomen situate sub ombilic. Durerea pelvina poate sa fie un semn al fertilitatii tale sau o tulburare a unora din organele interne. Iata care sunt cele mai comune sase cauze ale durerilor pelvine, in cazul femeilor ferile.

Sindromul premenstrual este cunoscut pentru declansarea schimbarilor bruste de dispozitie si pentru aparitia poftelor alimentare. Poate povoca crampe abdominale, dureri de spate, dureri de cap si dureri ale sanilor. Vinovate sunt modificari hormonale. Stresul, lipsa de activitate fizica, deficiente de vitamine pot face simptomele si mai rele.

Ovulatia dureroasa. Dacă aveti junghiuri dureroase, sau o durere surda in bazin la jumatatea perioadei dintre menstre este posibil sa fie momentul in care ovarul elibereaza un ovul. Durerea se poate schimba de la luna la luna. Durerea nu este o problema si dispare in cateva ore.

Boli digestive, cauze ascunse ale infertilitatii

Boala inflamatorie pelvina este una dintre cele mai grave complicatii ale bolilor cu transmitere sexuala. Aceasta infectie poate provoca daune permanente la uter, ovare si trompelor uterine. Este principala cauza de infertilitate la femei. Simptomele includ dureri abdominale, febra, secretii vaginale anormale, si dureri in timpul actului sexual sau urinare.



Chisturile ovariene sunt rezultatul unui folicul care nu se matureaza si care se umfla, formand un chist ovarian. De obicei sunt inofensive si dispar de la sine. Dar chisturile mai mari pot cauza dureri pelviene, cresterea in greutate, si urinare frecventa.

Alimente care combat SPM

Fibrom uterin. Acestea se formeaza in peretele uterului si sunt denumite si tumori fibroase, dar ele nu sunt canceroase. Fibroamele sunt comune la femei, in 30 de ani si 40 de ani si de cele mai multe ori nu produc nici o problema. Uneori pot da presiune in abdomen, dureri de spate si infertilitate .



Endometrioza este o suferinta severa. La unele femei, tesutul endometrial creste in afara uterului. Poate cuprinde ovarele, trompele uterine, vezica urinara, intestine, si alte parti ale corpului. Este identificata dupa menstrele abundente, chiagurile eliminate si durerile pelvine. Nu este periculoasa, dar este o boala fara leac care duce la infertilitate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!