Sari la conținut

Abdomenele in sarcina

Nu-ti fie frica sa exersezi si in sarcina muschii abdomenului, pe care i-ai obtinut atat de greu inainte. Asta iti va ajuta burtica sa-si revina usor dupa nastere.

 

Lupta pentru un abdomen tonifiat nu trebuie sa inceteze odata ce ai aflat ca esti insarcinata. Nu doar muschii mebrelelor si ai spatelui sunt importanti in pastrarea unei posturi corecte pe masura ce burtica ia proportii; muschii abdomenului (impreuna cu cei ai spatelui inferior si ai planseului pelvian) vor lucra din greu in timpul travaliului si expulziei, astfel incat trebuie sa-i ai in vedere din plin in antrenamentele tale de gravida. Iata la ce sa fii atenta cand faci abdomene in fiecare etapa de sarcina:

  • In primul trimestru, este absolut in regula sa continui cu exercitiile abdominale clasice, cu care erai obisnuita inainte de sarcina.
     
  • Incepand cu al doilea trimestru, antrenamentele tale nu se vor mai desfasura pe spate, dat fiind ca apare un risc pentru fat: pe masura pe uterul creste, pune presiune pe vena cava cand stai intinsa, astfel incat e posibil sa simti ca ramai fara suflu, ca ametesti sau ca apar greturile. De asemenea, poti pune presiune pe cordonul ombilical, calea prin care bebe din burtica se hraneste. De aceea, este indicat sa te folosesti de un plan inclinat ca sa faci abdomene, le poti face pe o parte (pentru muschii transversali) atunci cand exersezi la sol sau le poti face chiar in picioare, si pentru muschii centrali, si pentru cei abdominali.
     
  • In trimestrul al treilea continua cu exercitiile, dar ai grija sa te hidratezi foarte bine in timpul acesta, sa te antrenezi intr-o camera racoroasa (ca sa eviti supraincalzirea, periculoasa pentru bebelus), sa nu treci de 75% din frecventa cardiaca de rezerva (vezi aici cum iti poti calcula aceasta valoare) si sa te opresti cand muschii abdominali s-au separat din cauza cresterii burtii (in termeni de specialitate, diastaza abdominala). Ori vezi asta cu ochiul liber in oglinda, ori poti face urmatorul test: intinde-te pe spate pentru cateva clipe, ridica-ti umerii si capul de la sol si priveste-ti burta; testeaz-o cu buricele degetelor cam la doi centimetri deasupra si, respectiv, dedesubtul buricului; daca muschii abdominali s-au separat, o vei simti. Sa stii, insa, ca la unele femei nu se separa niciodata.

 

Clipul de mai jos prezinta trei exercitii usoare pentru gravidele care au trecut de primul trimestru.

 

Iar daca simti ca esti pregatita pentru ceva mai complicat, gasesti aici un antrenament intreg pentru zona abdominala.

 

Sursa foto articol: balance-mf.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!