Sari la conținut

Ingrijirea sanilor in timpul sarcinii

Sanii se dezvolta vizibil in timpul sarcinii, la fel ca si burta. Veti avea bustul generos si ferm la care ati visat mai mult de un an de zile (daca si alaptati). Insa aveti nevoie de o ingrijire speciala.

Modificari

Hormonii de sarcina fac ca dimensiunea bustului sa creasca. Sanii devin mult mai sensibili si, inspre ultimele saptamani de sarcina, puteti observa si secretii. Va pregatiti pentru alaptare. Toate acestea fac sa fie nevoie de ingrijiri speciale.

Ingrijire

- Luati sutiene pentru noile masuri. Alegeti unele 100% bumbac si comode. Daca aveti sanii mari luati in calcul si posibilitatea de a dormi cu sutien, pentru o sustinere mai buna. Dupa o perioada nici nu il veti mai simti. Alegeti sutiene care pot fi folosite si in perioada alaptarii. In momentul in care aveti scurgeri de colostru folositi tampoane speciale pentru sani, pe care sa le schimbati de cateva ori pe zi.

- Nu dormiti pe burta.

- Nu faceti dusuri fierbinti. Nu folositi produse dermatologice care usuca pielea. Sapunurile nu sunt indicate. Aveti mare grija la posibilele crapaturi. Sanii trebuie spalati cu apa calduta, dupa ce v-ati spalat pe maini in prealabil.

- Produsele cosmetice folosite trebuie alese cu mare grija. Ca sa nu aveti surprize, alegeti din game produselor pentru femei insarcinate. Nu trebuie sa aiba parabeni. Si nici coloranti, parfum sau conservanti. Mare atentie si la vitamina A acida. Cremele folosite trebuie sa asigure hidratarea si sa previna vergeturile. Printre alegerile bune se numara: untul de cacao, uleiul de migdale, untul de shea sau uleiul din germeni de grau.

- Pentru mentinerea elasticitatii masati usor bustul prin miscari circulare, dimineata si seara. Puteti efectua si exercitii speciale pentru bust (inot pe spate, rotiri de brate).

- Beti multa apa si aveti grija la ingrasare.

Vestea buna este ca puteti evita astfel lasarea sanilor dupa ce se incheie perioada alaptarii si ei revin la dimensiunile dinaintea sarcinii. Este adevarat, insa, ca si factorul genetic este important.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!