Sari la conținut

Pierderea in greutate din timpul sarcinii

In timpul primului trimestru de sarcina este des intalnita situatia in care femeia gravida in loc sa se ingrase, slabeste. De fapt, este atat de comun incat adesea pierderea greutatii este considerata unul din simtomele sarcinii.

De obicei acest lucru se intampla in cazul femeilor care nu se simt bine. Greturile, starile de voma repetate si oboseala generala pot duce la o scadere in greutate. Pentru ca, simtindu-te atat de rau pofta de mancare nu are cum sa fie mare. Si, in plus, este posibil si sa elimini tot ceea ce ai reusit sa mananci.

In general, slabirea din primul trimestru nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare. Toate kilogramele date jos vor fi puse la loc in urmatoarele doua trimestre ale sarcinii, cand bebele va incepe sa se dezvolte si starea ta generala se va imbunatati. Si oricum, in primul trimestru de sarcina nu se ia mult in greutate. Recomandarea este sa te incadrezi undeva intre 1 si 3 kg.

Ca sa pui frau scaderii in greutate, o buna idee ar fi sa iti analizezi modul in care mananci. Sa ai grija sa nu ai mese copioase si putine, ci mese dese care contin cantitati mici. La fel de important este sa iei si suplimentele de vitamine recomandate de catre doctorul tau. Si sa nu te stresezi pentru ca acesta, alaturi de lipsa somnului au fost intotdeauna inamicul apetirului.
Citeste aici mai multe trucuri ca sa scapi de greturile matinale.

Daca pierderea in greutate are loc in trimestrul doi sau trei, de abia atunci trebuie sa te ingrijorezi si sa discuti cu doctorul tau referitor la ce este de facut. Este posibil sa fie necesar sa faci un nou set de analize pentru a depista daca nu exista vreo problema. Dupa primul trimestru cresterea in greutate normala este cam de jumatate de kg pe saptamana. Astfel incat, pana la finalul sarcinii sa ajungi sa ai in jur de plus 16 kg.

In ceea ce priveste incercarea de a slabi in timpul sarcinii, aceasta este contraindicata, chiar daca ai impresia ca ai luat mult prea mult pana la acest stadiu al sarcinii. Desigur, este bine sa iti analizezi dieta, poate ca mananci prea multe dulciuri, fast-food-uri si alte bazaconii care oricum nu sunt sanatoase. Cum sa te alimentezi corect in timpul sarcinii poti afla de aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!