Sari la conținut

În 6 din 10 familii din România copiii sunt educați cu bătaia

Conform studiului sociologic la nivel national „Abuzul şi neglijarea copiilor”, realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii cu sprijinul Direcţiei Protecţia Copilului – Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice, în 63% dintre familiile din România violența este „soluția“ identificată de către părinți pentru probleme de comportament sau greșelile copiilor.
 
În fiecare dintre aceste familii, copiii au astfel ocazia să învețe direct de la părinții lor că violența este un comportament de rezolvare de probleme, care poate fi nu doar învățat, ci și folosit mai departe, în relație cu colegii, prietenii, viitorii parteneri, viitoarele familii.
 
Mulți dintre copiii care iau bătaie când sunt mici, devin violenți când sunt adulți:
 
„Există o îngrijorare crescândă cu privire la frecvența și gravitatea formelor de violență pe care le vedem zi de zi în comportamentele copiilor noștri. La locul de joacă, în clase, în curtea școlii, copiii se lovesc, se împing, își vorbesc urât, sunt într-o permanentă competiție cu colegii lor. Este momentul să ne asumăm responsabilitatea ca adulți semnificativi din viața lor, părinți, educatori, modele, și să recunoaștem că probabil suntem cea mai la îndemână sursă pentru învățarea comportamentelor violente”, afirmă Gabriela Alexandrescu, Președinte executiv Salvați Copiii.
Salvaţi Copiii România lansează, astăzi, o nouă campanie pentru combaterea violenței asupra copiilor. In cadrul campaniei va fi realizat primul studiu național cu privire la incidența comportamentelor de bullying între copiii de vârstă școlară, precum și o amplă cercetare cu privire la mecanismele de identificare, raportare, referire și abordare a situațiilor de abuz și discriminare în rândul copiilor de vârstă preșcolară. 
 
 
 
Consiliere gratuită pentru copii și părinți
 
Organizația Salvați Copiii este unicul furnizor la nivelul societății civile de servicii gratuite de consiliere directă pentru copii și părinți, în cadrul unei rețele de șase centre de consiliere (deschise în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Suceava). 
 
Părinții și copiii care au nevoie de consiliere se pot programa pentru ședințe gratuite și confidențiale de terapie, oferite de specialiști la centrele de consiliere din București și din țară. În următorii trei ani, 8.000 de familii, copii și părinți, vor putea beneficia de serviciile consiliere și psihoterapie. Mai multe informații despre consilierea gratuită se pot găsi pe siteul www.parintibuni.ro
 
 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!